Hallo, dit is groep 2 van de Westerschool!

We zijn een leuke groep en hebben een gezellig lokaal, waar we iedere dag met veel plezier naar toe gaan. Juf Trea werkt op maandag en dinsdag en juf Paula op woensdag, donderdag en vrijdag. In onze groep zitten 16 kinderen en we spelen en werken graag samen met elkaar.

In een schooljaar werken we over diverse thema’s, die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Iedere ochtend en middag beginnen de kinderen in de kring, waar ze gezamenlijk activiteiten doen, zoals taal- en rekenspelletjes. Ook vinden we het fijn om samen een mooi prentenboek te lezen of liedjes te zingen.

In de klas hebben we hoeken, met een gedifferentieerd aanbod, waarin de kinderen spelenderwijs leren. Ze kiezen deze hoeken via een planbord. De kinderen in groep 2 leren al veel over letters en cijfers, bouwen met constructiematerialen en kunnen samen puzzels maken. Tijdens de werkles maken de kinderen mooie knutselwerkjes. Samenwerken en samenspelen vinden we heel belangrijk.

Om goed te kunnen bewegen hebben we donderdagmiddag kleutergymnastiek in de sporthal, dit is heel leuk. Ook gaan we iedere dag, samen met groep 1 naar buiten, waar we een eigen kleuterplein hebben met buitenspeelgoed en een grote zandbak.

Kom gerust eens bij ons kijken!

Foto's allerlei ()

Foto's allerlei groep 2

Foto's muzieklessen

De komende 10 weken krijgen de leerlingen muziekles aangeboden vanuit de m…