Groep 5/6

 Hallo allemaal,

Wij zijn groep 5/6 van de Westerschool in Bellingwolde. In onze groep zitten 17 kinderen en we hebben het erg gezellig!

Op maandag en dinsdag hebben we les van juf Tytsia en op woensdag t/m vrijdag van juf Bianca. Juf Emma is onderwijsassistent en ze doet de pabo. Zij is bij ons in de klas op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Er wordt in onze klas hard gewerkt aan alle bekende vakken, zoals rekenen, taal, spelling en lezen. Maar natuurlijk ook verkeer, Engels, geschiedenis, natuur en aardrijkskunde (met in groep 6 topografie Nederland). Om de week komt een vakdocent van de muziekschool ons muziekles geven en twee keer per week zijn we in de gymzaal te vinden.

We vinden het leuk en leerzaam om de lessen regelmatig op een andere manier aan te pakken. We herhalen dan bijvoorbeeld de plaatsen van topografie met een spel buiten op het veld of doen aan het eind van een thema geschiedenis een 'Kahootquiz' om te kijken of we alles goed onthouden hebben. Met coöperatieve werkvormen als 'Heads together', 'Wandel-wissel uit' en 'Mix en ruil' zijn we in beweging, hebben we het gezellig én oefenen we onze leerdoelen zoals het oefenen van een discussie bij taal of het herhalen van de tafelsommen bij rekenen.

In oktober gaan we naar het theater en aan het eind van het schooljaar op schoolreis. Verder hebben we nog andere leuke dingen op de planning staan zoals een uitstapje, lichtjesavond, kerstdiner, Koningsspelen enz.

We gaan er samen een gezellig en leerzaam schooljaar van maken! 

Mocht u vragen hebben, dan mag u altijd bellen, mailen of na schooltijd even binnenlopen.

Vriendelijke groeten van groep 5/6 en onze juffen

 

OBS Westerschool

Directeur: Mischa Stolk

 

Hoofdweg 77
9695 AC Bellingwolde
0597-532374
obswesterschool@sooog.nl